Nyheder

Bears banker Team FOG Næstved

Sidst de to hold mødtes i pokalturneringen var der tale om seriøs klasseforskel.

Og med et meget stramt program for Bakken Bears med samtidige europæiske kampe – ja så var det spændende at se, om Bakken Bears kunne motivere sig og holde et højt energiniveau og samtidig koncentration.

Og det må siges, at der også i denne kamp var tale om klar niveauforskel på de to hold. I realiteten var kampen afgjort efter første periode, som Bakken sad tungt på. Med sublim angrebsspil var bakken Bears foran med hele 35-16 efter de første ti minutter.

Foruden den klare føring huskes de første 10 minutter især for en episode efter lige godt og vel 3 minutter. I samme sekund, som Nicolai Iversen satte kampens første 3-point scoring REGNEDE DET med bamser i alle afskygninger - bamser, der blev kastet ind på banen (vi fik senere oplyst, at det vist nok var lige godt og vel 1.300 bamser). Det er Børnenes Kontor i Aarhus der på denne måde får mulighed for at gøre en positiv forskel for børnefamilier med små midler.

Som kampen skred frem var det mere end tydeligt, at Næstved for alvor skulle arbejde hårdt for at komme til scoring. Ikke mindst deres energiske pointguard (Alex  Murphy) var presset konstant. Men da Bakken Bears de sidste 5 minutter af anden periode for alvor havde vanskeligt ved at holde niveau – med en del turnovers og ukoncentrede skud – ja så resulterede det faktisk i, at Næstved vandt perioden med 17-16.

Derfor var det interessant om det i pausen ville lykkes coach Ville Tuominen at bringe koncentrationen og viljen tilbage hos Bakken Bears. Svaret fik vi hurtigt – ja det var det. Hvis det i første periode regnede med bamser – ja så var der 3-4 minutter i 3. periode, hvor det tilsvarende regnede med 3’ere (Thomas Lærke, Brandon Penn, Morten Sahlertz, Andreas Jakobsen) – og stillingen efter 30 minutter var så 86-47.

Kampen skulle spilles færdig. Og på trods af alt for mange afbrydelser sluttede kampen med en solid sejr til Bakken Bears på hele 107-62. Fra denne sidste periode skal det nævnes, at Jacob Meller med 8 point markerede sig stærkt, at Morten Sahlertz sluttede med 18 point, at Thomas Lærke blev topscorer med 21 point og at Chris Christoffersen efter 33 minutter for første gang kom til linien (han havde i kampen ikke mindre end  6 blocks).

For Næstved spillede Quincy Okolie en rigtig solid fjerde periode og blev i alt noteret for 19 point og 13 rebounds.

Og således blev det tid til hvile og flere gange træning inden kampen næste tirsdag den 26. november kl. 19.15 mod franske Cholet Basket. En kamp derkan ses direkte på dk4 hvis man ikke har mulighed for at se kampen live i hallen.