BL-Manager 2013/14 er et manager spil baseret på kampene i Basketligaen (den bedste række i Danmark) i perioden oktober 2013 - maj 2014.

BL starter i år den 24. september og inden oktober måned vil der være spillet 2 runder i turneringen. Disse 2 runder tæller ikke med men kan udelukkende bruges til at få en ide om hvilke spillere der kunne være rare at have på sit hold.

Klik her for at gå til BL-Manager 2013/14 hvor du kan oprette dit hold.

Formål med spillet

Din opgave er at købe og sælge basketballspillere, for at komme så højt op på i klassementet som muligt.

Din succes afhænger af din evne til at forudsige, hvor godt en spillerne klarer sig i den kommende runde.

Du kan spille i alle ligaerne og have chancen for at vinde præmier. Vindere af hele spillet og af runderne får flotte præmier.

Basketvoice har flere ligaer med professionel basketball. Hvis du ikke kan finde din favoritliga, skal du ikke blive ked af det! Listen bliver løbende udvidet.

Hver liga har en liste over spillere, hold og stillinger. Vær opmærksom på, at nogle ligaer har forskellige spilindstillinger: begrænsning af antallet af køb, tid til at opdatere antaller af køb, begrænsning af antal kampe etc.

Når du spiller

Spillet er nemt. De vigtigste trin er følgende:


  1. Lav et hold. Du er nødt til at oprette et hold, når du tilmelder dig i en udvalgt liga. Når du opretter et hold, skal du angive holdets navn. Hvert oprettet hold får straks 500 $, som du kan købe spillere for. I starten kan du købe et ubegrænset antal spillere.
  2. Vælg dit hold. Din opgave er at bruge dine penge fornuftigtved at danne det hold som du tror har en chance for at vinde en af præmierne . Hvert hold består af op til 12 spillere. Du kan købe spillere indenfor dit budget og sælge dem igen senere for at øge budgettet. Husk, at hver spillers værdi skifter efter hver kamp han spiller.
  3. Øge værdien / placering af holdet. Efter at en spiller har været i kamp, bliver hans værdi og rangering genberegnet, og dit holds stilling bliver opdateret. Du kan se værdien på spillerne på holdopstillingsvinduet. I samme vindue kan du beslutte hvilke spillere du vil sælge og købe. Du kan se dit og andres hold resultater i stillingssektionen.
  4. Indtast dine personlige oplysninger. i afsnittet "bruger-indstillinger". Dette er et meget vigtigt, for hvis du vinder en præmie, vil vi ikke være i stand til at kontakte dig og aftale om levering af præmien.

Budget

For at købe en spiller, skal du have penge nok. I begyndelsen af spillet får hver af dine hold, 500 $, til at købe spillere for. Når en spiller har spillet en kamp, bliver hans værdi opdateret. Hvis du sælger en spiller efter en kamp, kan holdet budget komme op over de oprindelige 500 $. Men hvis dine spillere klarer sig dårligere end forventet, og du sælger dem bagefter kampen vil deres værdi falde og du vil miste penge og have et lavere budget.

Spillernes positioner

Hver spiller er kategoriseret i en af følgende positioner: C - Center, F - Forward og G - Guard. Når du køber en spiller til en bestemt position på holdet, kan du kun vælge fra spillere i den position. Udgangspunktet for ens holdopstilling/lineup skal have fem spillere bestående af en Center, to Forwards og to Guards. De resterende syv spillere på holdet kan være fra alle positionerne. Når du køber en spiller til en bestemt position på holdet, kan du kun vælge fra listen af spillere der opfylder betingelserne ovenfor.

Beregning af basketballspillerens værdi

Den nøjagtige formel for beregning af basketballspillerens pris er hemmelig og kun forfatterne af spillet kender den. Værdien afhænger af spillerens effektivitet og efterspørgsel efter ham blandt alle hold, der deltager i spillet.

Begrænsning af antallet af køb

Hvis du ønsker at købe en ny spiller, skal du have penge nok og plads. "Resterende køb" viser antallet af gange du kan købe nye spillere.

Dette antal bliver løbende opdateret: i EM er det hver dag, mens det i andre ligaer er en gang om ugen.

Når du opretter et nyt hold, er antallet af køb ubegrænset i et stykke tid. Men efter at mindst en spiller på holdet har spillet den første kamp, bliver antallet af køb begrænset. Hvis du til den tid ikke har købt alle dine spillere til holdet, vil du få et ekstra antal køb, som du vil kunne bruge til enhver tid.

Fra dette øjeblik, skal du hele tiden holde øje med antallet af resterende køb og omhyggeligt planlægge din køb af nye basketballspillere.

Udskiftning af spillere

Du kan skifte spillere i din holdopstilling så længe kravet om spillerens position på banen opfyldt. For at bytte spillere, skal du klikke på den valgte spiller og trække ham til en anden position. Ændring internt på holdet påvirker ikke dine resterende antal køb.

Begrænsning af antal kampe

Det er et begrænset antal kampe, der kan spilles for hver position i løbet sæsonen (nogle ligaer har ikke denne begrænsning). I holdopstillingsvinduet kan du se begrænsningen, og antallet af kampe spillet for hver af positionerne. Når det maksimale antal kampe er nået, kan du ikke købe andre spillere til denne position.

Begrænsning for holdopstilling

Vær opmærksom på, at fra 15 minutter før kampstart og under hele kampen, kan du ikke udføre følgende handlinger med spillere, der spiller i denne kamp:

  • ændre spillerens position
  • købe spilleren
  • sælge spilleren

Du vil være i stand til at købe spilleren efter kampen når statistikken er opdateret og hans pris og placering er genberegnet

Stillinger

I spillet bliver alle hold rangeret i 2 kategorier:

Spillernes rangeringer beregnet direkte ud fra spillerens placering i virkelige kampe. Spillerens placering beregnes ud fra en værdi, der angiver, hvor nyttig spilleren var under kampen (den nøjagtige formel kan variere i forskellige ligaer). Holdets placering henviser kun til placeringen for de startende fem spillere på dit hold. Efter en spiller på dit hold spiller en kamp, er det holdets placering, som bruges til at indstille rangordning/stilling. For at være højt i stillingen, skal du altså have den bedste mulige "starting five".

Rangeringer/stillinger opdateres, så snart information om kampe, spillere og resultater er modtaget af systemet.

Stilling kan også ses på rundeniveau. Hver liga er delt op i runder der tager en vis periode. Hvis du vil se rundens resultater skal du vælge runden i rangering/stillings vinduet.

Hvis to eller flere spillere får et lige antal points, så er den spiller der har handlet færrest spillere, der vil rangere højest.

For at klare sig godt, er det meget vigtigt hele tiden at kæmpe for, at prisen af spillerne på holdet stiger. Senere, når du sælger dem, vil du have flere penge og vil være i stand til at købe endnu bedre spillere.

Eksperter

I spillet kan du sammenligne dine færdigheder ikke kun med andre brugere, men også med basketball eksperter. Basketball eksperter i spillet er forskellige basketball relaterede mennesker. Du kan se, hvordan de gør. Måske er du endda en bedre basketball-ekspert, end de er?!